în Centru

Oameni care se prefac

Oameni care se prefac

udrea

De ce vă prefaceţi toţi că nu ştiţi?„, întreabă uşor exasperată, uşor nervoasă doamna Udrea, într-o mare de microfoane. Ziariştii vor să ştie dacă fostul ei soţ a finanţat din fonduri nedeclarate campania electorală a PD-L.

Elena Udrea subliniază pe un ton ridicat şi nervos ipocrizia unei întrebări care ar fi trebuit pusă de când există campanii electorale în România. Insistent. Enervant de insistent.

Doar ca ţinta e greşită. Nu ziariştii dau banii de campanie şi nu ei profită. Iar întrebarea o fi ipocrită (ziariştii chiar ştiu de unde vin banii ăia), dar nu e nici inutilă şi nici deplasată.

Întrebarea cea mai tâmpită e aia pe care nu o pui. Şi rişti să devii ţinta ei, dacă nu o adresezi tu însuţi la timp.

Ba mai şi plăteşti dacă se poate dovedi că ştiai răspunsul şi l-ai ţinut pentru tine.

Morala au înţeles-o şi o practică asiduu denunţătorii din dosarul Microsoft. Ei ştiu deja că e mai bine să dai răspunsuri înainte să apuce cineva să pună întrebări. Ei nu se mai prefac.

Doamna Udrea are probleme inclusiv din cauza unei gale de box. Poate ar fi fost mai bine să dea bani în fotbal. Ar fi ştiut, poate, că pe regula offside-ului se câştigă meciuri, iar jucătorii care ştiu să o aplice nu se prefac. Sunt doar mai inteligenţi.

(sursă foto)