în Centru

Acest furuncul care ne guvernează

Acest furuncul care ne guvernează

Ca un furuncul deranjant, Victor Ponta şi incăpăţânarea sa frustrantă sunt semnele unei infecţii. Sunt dovada verificabilă că în corpul României bântuie un virus. Un virus care consumă resursele vitale şi îşi încearcă să păcălească anticorpii că este util, că e folositor. Că e unul de-al lor.

Ba chiar, ca orice virus care cere să fie respectat, se îmbracă în hainele unei proteine importante pentru funcţionarea internă a organismului. Fără Victor Ponta, democraţia nu poate fi apărată. Fără Ponta şi clonele sale, ţara s-ar prăbuşi sub loviturile procurorilor, economia ar face implozie instant, iar concertul lui Robbie Williams ar fi anulat.  Virusul s-a deghizat în anticorp.

Victor-Ponta-reuniunea-BPN-a-PSD-06.01.2014

Uitaţi-vă la el cum se sacrifică. Cum nu demisionează pentru că are principii de apărat. Priviţi-l cum, grav, ne salvează. Ce-am face fără el? Aşa-i că ni s-ar pustii vieţile, că nu ne-am mai găsi sensul şi direcţia?

Procedaţi ca el pentru două momente. Întoarceţi pe dos sensul cuvintelor lui şi o să descoperiţi că Ponta este cel mai mare luptător împotriva lui Ponta.

Apără el democraţia?  O apără. O apără, când nu organizează alegeri pentru locurile vacante de deputat, când îi împiedică voluntar pe români să voteze, când ocupă spaţiul media cu zombies fără minte şi morală, când îşi pune minionii să schimbe legi penale ştiind că se apropie un termen şi pentru sine.

Când jumătate din guvern e pe drumul spre puşcărie, democraţia românească e în cel mai sigur moment al ei. Cel mai cinstit guvern, în metamorfoza lui penală, are acum şi un posibil şef.

Ceea ce se face că nu înţelege premierul este că nici măcar electoratul PSD nu a votat pentru articole de cod penal care să fie purtate pe post de simboluri ale puterii. Alţii sunt guvernaţi cu Biblia, Coranul sau Constituţia. România e prima ţară guvernată cu Codul Penal.

Şi nu, nu pentru că vor procurorii. Nu procurorii scriu facturi, iau şpagă şi fac trafic de influenţă din posturi de înalţi demnitari. Procurorii le-or avea şi ei pe ale lor, dar nu am auzit încă de vreun procuror care să aibă bugetul naţional pe mână.

Am văzut-o mai devreme pe inegalabila doamnă Plumb înşirând o listă de păcate ale liderilor opoziţiei. Părea să sugereze doamna P că toţi sunt o apă şi un pământ.

Doar în lumea lor mică, meschină şi încrâncenată îşi pot închipui că un premier penal al PNL ar fi mai uşor de tolerat. Visaţi frumos, doamna P, dar aveţi grija să nu vă agitaţi în somn pentru că s-ar putea să vă stricaţi inegalabila coafură.

Nu, nu este despre Ponta toată discuţia asta. E despre infecţia din corpul unei naţiuni. Dezbrăcaţi România şi o să vedeţi şi alte semne ale bolii. Alte urme, alte cicatrici. Ponta e doar furunculul care a ieşit în frunte. Arogant, sfidător, inutil. Un risc permanent de jenă. Un simptom.

Ceea ce nu ştim încă e dacă infecţia asta e o boală de tinereţe. O erupţie acneică sau o boală imposibil de vindecat.

Ceea ce ne cer ei e să ne facem că nu vedem. O solicitare obraznică şi amorală. Iar dacă o să facem întocmai cum ne cer, atunci instinctul nostru de conservare a murit. Atunci virusul a fost legitimat ca anticorp şi va muri ultimul.

Reprezentările lui vremelnice nu sunt decât tentative de răspândire a bolii.

PS: Uriaşă ironie să îl auzi vorbind despre lovituri de stat pe unul care a participat activ la întâmplările din vara lui 2012.

(sursa foto)