în Centru

Al treilea mandat al lui Traian Basescu

Al treilea mandat al lui Traian Basescu

Se poate identifica in discursul lui Victor Ponta un soi de repetitie ritualica. Spune intruna Traian Basescu.

Pensii Basescu. Moldova Basescu. Hotie Basescu. PD-L Basescu. Iohannis Basescu. Justitie Basescu. Plagiat Basescu. Orice Basescu. Lozinca Basescu.

Pentru candidatul PSD numele inca-presedintelui e a treia faza a respiratiei: inspira, expira, Basescu.

A facut-o si in seara asta. Insistent. L-a introdus pe viitorul fost presedinte in toate subiectele. Cat de mult a putut. In orice subiect. Cu sau fara legatura.

Si atunci cand nu l-a invocat, l-a imitat. A intrat peste adversar. A deturnat discutia. A fluturat Constitutia. A folosit tactica „ba pe-a mamei dvs”.

Cu mai putin talent, cu mai putin umor si cu parca mai putina convingere. Dar a facut-o.

A facut-o fara ca biografiile lor sa fie similare. Fara ca victoriile sa fie aceleasi. Fara ca esecurile lor sa fie la fel de mari.

De-a lungul intregii campanii, Victor Ponta a promis insistent o despartire de Traian Basescu. In cuvinte, in gesturi si, partial, in spirit. Nu a facut-o.

Cu o rata de aprobare in sondaje undeva la limita de jos, in vecinatatea lui Dan Voiculescu si a dorintei de extractie a unui dinte, Traian Basescu e aproape singur. S-a despartit mai toata Romania de el. Cei care nu au vrut sa le fie taiate pensiile, cei care nu admit compromisurile in justitie, cei care s-au plictisit de el, cei pe care i-a obosit, cei care nu tolereaza esecuri si multi, multi altii.

Nu il mai asculta, au uitat de el sau fac eforturi voluntare sa nu tina seama de indemnurile, sfaturile sau avertismentele presedintelui aflat la final de mandat.

Nu si Victor Ponta. Victor Ponta, marele preot al despartirii de Basescu, nu se poate desparti de el. Pentru ca fara Traian Basescu, Victor Ponta e monument de dezorientare si lipsa de sens. Fara Traian Basescu, cel care i-a dat functie si semnficatie, Victor Ponta e altceva. Ce? Nu stim inca.

De asta intrebarea rostita la final de domnul Iohannis are o incarcatura simbolica naucitoare pentru contracandidatul sau: „Oare dl Basescu i-a prostit pe romani cand v-a pus premier?„.

Continuarea ei ar fi „Si daca Traian Basescu s-a recunoscut in dvs?” „Si daca eu i-am mostenit colaboratorii iar dvs spiritul, fara sa vi se inmaneze si  manualul de utilizare?

Uitandu-se la Victor Ponta, Klaus Iohannis l-a vazut pe Traian Basescu. Privindu-l pe Klaus Iohannis, Victor Ponta l-a vazut pe Traian Basescu.

De abia acum e fericit Traian Basescu. Acum stie ca va ramane la Cotroceni

President Traian Basescu