în Centru

Anticipate la București

Anticipate la București

bio-oprescu_sorin_clip_image002

Nu alegeri. Șpăgi. Anticipate de multă vreme. Mai toată lumea bună a orașului urmărea apropierea DNA de vârful primăriei capitalei. Nu prea e surpriză reținerea lui Sorin Oprescu.

Și totuși e.

O întrebare bântuie cartierele: cât de lacom trebuie să fii ca să iei șpăgi după ce consilierul ți-a fost reținut pentru trafic de influență?

Alta: cât de lipsit de instinct de conservare și de bun simț să fii încât să dai cu piciorul unui al treilea mandat aproape sigur?

Și încă una, colaterală: cât de inabil (ca să fiu politicos) trebuie să fii ca ambasador al Franței încât să nu îți previi guvernul că aruncă Legiunea de Onoare pe fereastră atunci când i-o acordă domnului Oprescu?

Altfel, partidele cu ambiții la primăria Bucureștiului au o oportunitate fantastică să își sublinieze diferența și bunele intenții. Moment de acțiune rapidă și hotărîtoare.

Pauză.

Acum ceva vreme discutam cu un penelist din administrația locală care mi se plângea că oamenii lui Oprescu sunt peste tot, controlează tot și ,practic, opoziția e ținută departe de informații și decizii. Și-a completat jelania cu un lung șir de exemple de chestiuni în neregulă cu actuala administrație a Bucureștiului.

„De ce nu faceți un referendum pentru demitere, dacă lucrurile stau așa rău?”, l-am întrebat.

Omul s-a uitat jenat în altă parte și a mormăit că nu e momentul. N-avea alte explicații.

Vreau să fiu bine înțeles. Oportunitatea de care vorbeam mai sus e și a PSD. Dacă se leapădă rapid de Satana cu dantură nouă și iese cu o propunere de candidat inteligentă. Nu o vor face. Dar soluția există.

Altfel îmi permit să fiu sceptic.

Să nu ne mirăm prea tare dacă dupa emoția de toamnă prin care trece Sorin Oprescu, o să îl găsim iar pe buletinul de vot. Pe el sau pe vreo clonă a lui care să țină PMB strâns în lesă în numele mișto-urilor care trec drept politică locală în București.

(sursă foto)