în Centru

Cronologie cu vite

Cronologie cu vite

sri

27 aprilie  2012 – Guvernul Ungureanu cade, la trei luni dupa investire.  Moţiune de cenzură. La dezbaterea în Parlament se remarcă îndeobşte Victor Ponta care, de altfel, devine premier la scurt timp după.

Multă lume bănuieşte o înţelegere între Traian Băsescu şi noul premier.  Nimeni nu reușește să o dovedească dar, în mod curios (și amuzant), cei doi se regăsesc azi pe acelaşi plan. Şi unul şi altul se plâng de justiţie.

Să revenim:

Vara-toamna 2012. Proaspăt instalat, Ponta promite că va face publice toate neregulile săvârşite în guvernările anterioare.  Nu face mare lucru. Se remarcă totuşi o chestiune undeva la limita dintre penibil şi inutil despre cheltuielile de protocol angajate sub mandatul predecesorului său. Aşa aflăm că lui Mihai Răzvan Ungureanu îi place vita de Kobe.

Informaţia are valoare propagandistică şi e exploatată la nesfârşit de minionii propagandistici ai lui Victor Ponta. Până azi, oamenii ăia stau cu vita în gură.

Trece timpul și vine vremea prezidențialelor.  Traian Băsescu transmite semnale tot mai confuze.  Reușește totuși, într-un moment de furie probabil, să arunce în piață informația că Ponta a fost agent SIE.

Noiembrie 2014. Ponta pierde alegerile. Urmează o perioadă în care premierul adoptă o tactică de copil din fața blocului care caută parșiv răzbunarea după ce a primit o scatoalcă de la unul mai mare. Ulterior, tot mai sigur pe sine, începe să nu se mai teamă de Klaus Iohannis. Nu public, cel puțin.

24 iunie. MRU e nominalizat de noul președinte pentru postul de director la SIE, moment în care, deși izolat și având probleme mai mari decât această numire, Victor Ponta pare că își pierde uzul rațiunii. Din penibilul autoexil de la Istanbul, transmite pe toate căile că nu îi place nominalizarea.  Ajunge să scrie statusuri de Facebook cu majuscule, făcând concurență cumva tabloidelor. Ridicolul e din nou prezent în relația Ponta-MRU.

Pe fundal, minionii-gunoieri înnebunesc și ei la comandă și lansează împotriva nominalizatului una din campaniile acelea mizerabile care tind, din păcate, să devină banale (O scurtă demontare a scenariilor de la tv aici)

30 iunie. În pofida opoziției premierului (nu sunt sigur că și a întregului PSD), Ungureanu e numit șef la SIE. Adică la agenția care, dacă e să îl credem pe fostul președinte, i-a ghidat pașii prin viața publică (și mai puțin publică) lui Victor Ponta.

MRU capătă astfel acces la toate misiunile și hârtiile care poartă numele lui Victor Ponta în presupusa sa calitate de agent. Lucruri la care avea acces și în precedentul său mandat la SIE , exercitat cu discreție între 2007 și 2012. Dar, pe vremea aceea, nu avusese de-a face cu scandaluri plecate din cheltuieli de protocol.

Sper să fie suficient de elegant să nu scape în presă detalii despre numărul de Big Mac-uri pe care le-o fi cumpărat SIE actualului premier, când îl scotea în oraș pentru a da raportul.

E greu să îl faci pe Victor Ponta să pară mai jenant decât este deja.