în Centru

FAQ pentru oameni care n-au fost demult în România

FAQ pentru oameni care n-au fost demult în România

Ce este România?

România este o țară din sud-estul Europei. Membră a UE și NATO, are o populație majoritar creștină, însă statul e secular. A ieșit de sub suzeranitate turcească acum mai bine de 100 de ani. Premierul este numit, la propunerea Divanului (Parlamentului), de un sultan local căruia, formal, i se spune președinte.

Ce face sultanul?

Sultanul stă la București și vizitează Turcia, cel mult o dată pe mandat. Nu duce tribut, nu se întoarce cu ordine. Vizita nu este obligatorie.

Ce face premierul?

Încearcă să nu mărească deficitele, să coordoneze investițiile publice, să nu dea pomeni electorale, să nu comită fapte penale. De asemenea, trebuie să dispună de curtoazia necesară pentru a-l informa pe sultan când dispare. Nu se împrienește în exces cu familii de dictatori (azeri, turci etc).

Ce sunt procurorii?

Posesori de năframă neagră pe care o pot pune umărul diverșilor suspecți. Dar doar în condiții legale.

Ce sunt românii?

Populație de origine neclară (daci, romani, cumani, slavi) a căror principală caracteristică este că au tendința să pună explozibil în mămăligă când te aștepți mai puțin.

Ce este mămăliga?

Substanță care, consumată în exces, provoacă o boală cunoscută drept pelagră. Instabilă chimic, are tendința să explodeze (vezi punctul anterior).

Ce sunt doctorii români?

Indivizi cu competențe medicale certificate de statul român care s-ar putea simți umiliți dacă politicienii se operează în străinătate. Sunt totuși rezistenți. Când nu mai rezistă, emigrează.

Ce este Gabriel Oprea?

Nu știm. Dar clipește des.