în Centru

Se mai întâmplă şi lucruri bune în Parlament

Se mai întâmplă şi lucruri bune în Parlament

Nu sunt ironic. Chiar asta cred.

Aş fi putut să scriu ceva despre penibilul desăvârşit de care s-a umplut ieri Senatul. Am pus vreo două vorbe ieri pe Facebook şi nu cred că sunt prea multe de adăugat. Aş fi putut să remarc că încă un deputat ia calea tribunalului. A devenit aproape banal, nu e mare lucru de spus.

Azi aş vrea să insist asupra altui subiect.

Comisia pentru muncă şi familie din Camera Deputaţilor a avizat favorabil marţi, 21 aprilie, iniţiativa privind recunoaşterea parteneriatului civil. În esenţă, parteneriatul civil este un contract încheiat în faţa unui notar public între două persoane adulte de sex diferit ori de acelaşi sex, care consimt să convieţuiască„ în baza afecţiunii, respectului şi sprijinului reciproc şi a egalităţii în drepturi“.

E doar un prim pas, dar mi se pare suficient de important cât să merite o mai mare atenţie. Dacă va fi adoptat, proiectul o să aibă efecte majore asupra cuplurilor, heterosexuale sau nu.

Spre exemplu, partenerii se vor putea moşteni unul pe altul, beneficiile asigurărilor sociale şi de sănătate se vor putea extinde de la unul la altul.

gay-mafia-2a

Mă aştept ca la discuţiile în plen să asistăm la un festival de tâmpenii. De asemenea, mă aştept inclusiv la contra-propuneri legislative, care să întărească ideea căsătoriei heterosexuale ca unica normă acceptată legal.

Nu ducem lipsă de militanţi preocupaţi de viaţa sexuală a altora. Sper doar ca bisericile istorice să aibă înţelepciunea de a nu face exces de zel. De la cultele neoprotestante nu mă aştept la nimic.

Şi pentru că suntem aici, aş remarca şi relativa blazare a celor care vor profita de pe urma proiectului de lege. Dincolo de PR-ul lemnos al asociaţiei Accept, nu prea auzi oameni care să aibă curaj să susţină lucruri ca astea. Şi ar fi destui care au şi cuvintele la ei şi platforma pe care să se exprime. :)

Cu o excepţie: Remus Cernea.

True, are momente când e ridicol sau ridiculizat în exces. Prin susţinerea proiectului ăsta însă, şi-a justificat prezenţa în parlament în mandatul ăsta. My 2 cents…

Altfel, rămâne cum am stabilit. Avem parlamentari ticăloşi. Dar nu toţi şi nu tot timpul.