în Centru

….şi mai face şi mişto de voi

….şi mai face şi mişto de voi

Ieri, după votul din Senat:

Olanda

The Embassy of the Netherlands follows the developments regarding the lifting of immunities with concern and surprise. Especially given the recent pledges of political parties to commit to fighting corruption. We strongly believe that the law applies the same to all people. The Embassy of the Netherlands trusts Romania and its institutions to take all recommendations of the CVM reports into consideration.

Marea Britanie

„Ambasada britanică monitorizează evoluţiile din domeniul justiţiei, inclusiv deciziile Parlamentului în ceea ce priveşte imunitatea parlamentară. Ultimul raport al Comisiei Europene referitor la progresele României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) notează faptul că România a devenit mai eficientă în lupta împotriva corupţiei la nivel înalt. Documentul remarcă, totodată, cu îngrijorare, că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a avut un succes limitat în a convinge Parlamentul să răspundă pozitiv cererilor sale pentru ridicarea imunităţii unor parlamentari, pentru a permite începerea unor investigaţii şi aplicarea măsurilor de arest preventiv”

Statele Unite

Ambasada SUA a precizat, miercuri, la solicitarea MEDIAFAX, că imunitatea parlamentară nu trebuie folosită abuziv pentru a evita tragerea la răspundere a unor persoane şi că trebuie să se permită anchetarea cazurilor de corupţie şi aplicarea legii.

Uniunea Europeană

„Aşteptăm o implementare consistentă şi substanţială a recomandărilor noastre (din cadrul MCV – n.r.). Raportul MCV din 2015 a notat faptul că deciziilor din Parlament privind permisiunea ca procurorii să-i trateze pe parlamentari ca pe oricare alţi cetăţeni par a le lipsi criteriile obiective“, a precizat, pentru Mediafax, un oficial din cadrul Comisiei Europene, după ce Senatul a respins, miercuri, ridicarea imunităţii lui Dan Şova.

sova

Ce face în timpul ăsta Dan Şova? Se autosuspendă din funcţiile deţinute în partid.

De parcă toţi diplomaţii citaţi mai sus despre sănătatea PSD sunt îngrijoraţi. Ca şi cum sutele de oameni ieşiţi aseară în stradă ar fi fost pesedişti cu simţ etic, nu oameni liberi şi exasperaţi.

Practic, Dan Şova face mişto.

Şi încă ceva. Când îl mai lăudaţi pe Vâlcov pentru bărbăţie, aduceţi-vă aminte de prejudiciul pentru care e cercetat: 2.000.000 de euro.

Două milioane de euro obţinute în funcţii şi demnităţi publice. Mai mult decât vor câştiga 99 la sută dintre români, pe parcursul întregii vieţi.

Vâlcov nu e mai bărbat decât Şova. Maximum, e un strateg mai bun sau, poate, mai puţin important pentru PSD decât dl Şova.

Păstraţi-vă empatia şi admiraţia pentru altcineva. Or mai fi şi oameni care le merită.

(sursă foto)