în Centru

Sumar -15 octombrie. România ca o barcă în derivă de care se agață și bugetul refugiat al Moldovei

Sumar -15 octombrie. România ca o barcă în derivă de care se agață și bugetul refugiat al Moldovei

România are gaze. Are? Energia e marele subiect al anilor ăștia iar subiectul e prea puțin discutat în România. Nu îi e nimănui clar cum poate fi obținută independența de surse rusești  și cât de mult trebuie ținut seama de Uniunea Europeană în chestiunea asta. UE se comportă cel puțin bizar.

Consiliul European. România pare singură și confuză.  Nu doar eu remarc asta.  România nu numai că nu devine mai importantă dar pare că se micșorează cu fiecare summit sau întâmplare importantă.

Ambasadorul nostru la Washington o cam dă de gard când amestecă pasiunile sale politice interne cu politica externă. Un semnal fără prea mult echivoc de la Victoria Nuland.  În ceea ce îl privește pe dl Oprea, cu cât e mai important și mai vizibil, cu atât pare mai toxic. Tolerarea lui de câtre PNL și PSD se va întoarce inevitabil împotriva celor două.

Că tot veni vorba de doamna Nuland și complicatele moduri în care funcționează România, citiți-l pe Liviu Avram. Un reminder folositor despre 2012. Citiți-l pe Avram chiar și când nu scrie despre lovituri de stat. Întotdeauna e ceva folositor în textele lui.

Pseudo-statul Moldova nu trece prin momente bune zilele astea. Scenariul unei implozii nu e chiar SF. Așa că societatea civilă mai reșapează niște idei. Se ambiționează să creadă moldovenii că românii își pierd somnul în absența unirii. Ar fi surprinși….

Eu, spre exemplu, nu prea înțeleg care este justificarea politică și economică a împrumutului de 150 de milioane de euro acordat de București Chișinăului. Două procente din bugetul Moldovei acoperite de la București. Cam mult

Unde sunt banii „miliardarului” Nicolae?  Putem să presupunem că a fost cu un pas înaintea creditorilor. Așa cum multă vreme a fost cu un pas înaintea statului.

Câți bani vor primi nefericiții disperați sau dezorientați care vor alege să emigreze în România? Așteptați-vă să vedeți reacții idioate la știrea asta.

Legitimația de jurnalist. O poveste.

Motiv de entuziasm deplasat de care vom uita probabil repede: smartwatch-ul „românesc’ Vector.

„They have let loose the hounds”.  Rusia vs NATO? Razboiul in ciberspațiu nu e pierdut. E doar în curs.

Apropo de Moldova:

Have fun!