în Centru

Tricolorul pe porci

Tricolorul pe porci

porci

Îmi plac oamenii care își fac timp să protesteze când simt că e cazul să o facă. Într-o țară care a avut maximum 2-3 dizidenți reali în vremea național-comunismului (mai știm ceva de Paul Goma sau anticomuniștii post-coitum au ocupat tot spațiul?), protestul e terapeutic. Și necesar.

Am totuși o limită. Cred că o avem cu toții.

Un exemplu: Galeria de bizari care se ceartă cu islamul din mintea lor s-a îmbogățit zilele astea cu încă unul.  O să mă abțin de la comentarii suplimentare despre moscheea care îl enervează pe domnul din link. Am tot vorbit despre ea.

Dar ideea că vopsești porcușorii în culorile naționale și le dai drumul pe o pajiște mi se pare estetic agasantă și, mai ales, pierzătoare. Nu îi prea înțeleg logica. Faptul că musulmanii nu consumă porc e suficient ca să asociezi animalul cu un simbol național? Musulmanii nu consumă nici gunoaie. De ce nu o fi pus tricolorul și pe o pubelă? Sau pe o toaletă publică?

Ca să fie clar, nu sugerez așa cum am văzut prin vreo două locuri, amendarea sau pedepsirea în vreun fel a excentricului. Treaba lui, porcii lui. Spun doar că, oricât de agresat te-ai simți de statul islamic din coșmarul tău trist, un protest trebuie să aibă și o minimă inteligență ca să fie util.

PS: Și dacă tot bântuie vigilența, de ce naiba nu vopsește nimeni statuia asta rușinoasă?

(sursa foto)