în Centru

Tulburarea identității de student la Universitatea București

Tulburarea identității de student la Universitatea București

Actualizare: Universitatea Bucureşti are o primă reacţie. De bun simţ, aş zice.

Textul initial:

“O excepțională monografie a fenomenului homosexualității și a mișcărilor pro-homosexuale din ultimele patru decenii. Cartea, printr-o minuțioasă documentare, scoate la iveală adevăruri științifice care aruncă în aer întreg edificiul ideologic pe care se sprijină propaganda homosexualității astăzi.  Lucrarea reprezintă una din cele mai importante mărturii ale iubirii față de om, fața de omul aflat într-o cumpănă a vieții.”

De aici

Universitatea București a avut tot timpul un colț întunecos din care au ieșit tot felul de grupuscule legionaroide, extremist-creștine, cu o agendă mai mult sau mai puțin frecventabilă. Erau mai vizibile prin anii ’90 pentru ca mai recent să fie cocoșate de subordonarea politică necondiționată sau atomizate în neant, din cine știe ce motive, care contează prea puțin acum.

Astăzi, asociațiile de studenți sunt ignorate în afara cadrului strict în care acționează, iar relevanța lor în societatea at large a scăzut considerabil. Le rămâne, totuși, potențialul de a comite tâmpenii masive, precum susținerea publică a unor teze asemeni celei citate mai sus. Într-un spațiu public.

Ieri, ne-am amuzat cu niște polițiști care protestau purtând maști Guy Fawkes, făcute celebre de Anonymous.

Astăzi, de ce nu, ne putem amuza cu niște studenți care luptă împotriva „propagandei homosexuale” de pe o platformă care, oficial cel puțin, promovează valori un pic diferite. Un citat din descrierea Societății Studenților din Universitatea București:

Totodată, Asociaţia îşi propune:

– Să promoveze şi să apere drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului;
– Să încurajeze cercetarea ştiinţifică şi pregătirea profesională, socială şi culturală a membrilor săi;
– Să faciliteze crearea şi dezvoltarea legăturilor profesionale, sociale, culturale, sportive între membrii săi;
– Să afirme şi să promoveze toleranţa, pluralismul opiniilor, confruntarea liberă de idei, performanţă, spiritul critic şi autonomia universitară;

Acum, nu mi-e clar daca șefii asociației sunt ridicoli voit (practică autoironia la un nivel inaccesibil restului populației studențești), cred nesminitit că-s urmăriți de mafia gay, cum bine zice Mihnea aici, sau sunt doar naivi (ca să fiu politicos).

Indiferent de stimulul care îi mână în luptă, cred că asocierea cu SSUB devine toxică, fie că vorbim de studenți, fie că vorbim de partenerii lor de dialog social sau companii.

Iar faptul că un eveniment de felul  ăsta e găzduit într-un spațiu care aparține statului e – o spun fără rezerve – grav, iar Ministerul Învățământului ar trebui să ofere niște răspunsuri.

(Sursa foto)