în Centru

Acești bizari care ne guvernează

Acești bizari care ne guvernează

Avem un lider ALDE, fost polițist. O comoară estetică. O metaforă subtilă.

alde

Partea pe care nu o înțeleg ține de șosete. Ce naiba se întâmplă acolo? E o metaforă? Yin și Yang? Una îl reprezintă pe Daniel Constantin și cealaltă pe Călin Popescu Tăriceanu?

Și lanțul. Lanțul ăla de aur. Botoșani finest.

Next. Din fabulosul și improbabilul Vaslui, vine acest domn. Deputat. PMP. Bichineț. Adversar (cu dubii) al stropitorilor.

Sper că ești fericit, Traian Băsescu. Tu l-ai băgat în Parlament.

Mai departe, inubliabilul deputat-mitralieră. Dl Cătălin Autosuspendare Rădulescu. Pe ăsta îl caută deja poliția la arme și, firesc, s-a descoperit teribil de bolnav.


Rădulescu e un buchețel de minuni: Condamnat penal, violent, cu împrumuturi de la oameni care se numesc Miki Boxeru etc

Aș vrea să remarcăm că dl Rădulescu votează legi care au legătură cu educația, infrastructura, protecția socială (nu, nu taxă de protecție, nu fiți răi).  Sincer, aș fi curios să știu ce părere are despre laserul de la Măgurele.

Trecem mai departe și ajungem la irepetabilul domn Bacalbașa ot Galați. Alt deputat, altă petar…mitralieră. Zice așa: „Când au venit ţărăniştii la putere în ’96, dacă se împărţeau arme puneam mâna pe mitralieră”

Bacalbașa, ca și Ciuhodaru, e, în primul rând un produs mediatic. Ani de zile televiziunile (Nu, nu alea rele. Celelalte) l-au prezentat ca pe un om de spirit, medic și geniu neînțeles. Ei bine, inteligența și spiritul dlui Bacalbașa și-au atins limita maximă. Mulțumim, pe această cale, corespondenților din presa locală și editorilor care i-au dat drumul pe post.
Nu vă enervați. Rezistența e inutilă. Nu vă salvează nimeni. Nici măcar Uniunea Salvați România.

 Cineva trebuie totuși să aibă priorități clare, simplu exprimate și lipsite de nuanță. PNL, de exemplu

Ce vreau să spun cu această mică culegere? Nimic. Suntem bine.

Doar o observație: întâmplările și personajele astea îi fac pe ticăloșii cu agendă, ăia care produc pagubele reale, să arate frecventabil. Cred că ăsta e și rostul lor.

(PS N-am prins în enumerarea de mai sus exemple de darwinism social cu greu reținut la USR sau mostrele de misoginism, extremism religios și alte finețuri de la PNL. Ăia nu sunt nici măcar amuzanți)