în Centru

Cel mai curajos guvern

Cel mai curajos guvern

Guvernul condus – încă – de Victor  Ponta ar cam reduce bugetul Ministerului Public şi, în consecinţă, al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

De fapt, guvernul nu s-a obosit să evidenţieze clar, în proiectul de buget, care este suma exactă alocată DNA. Deşi, era obligat să o facă. Teoretic, după adoptarea bugetului, DNA ar putea primi bani doar pentru plata chiriei. Sau nici atât.

Insist totuşi: în pofida titlurilor alarmiste, nu ştim încă dacă e vorba de o reducere. Reducerea e clară în cazul Ministerului Public şi, în lipsa unor explicaţii, se poate bănui că asta se va reflecta şi la DNA, structură aflată în subordinea MP.

Oricum ar fi, e clar că DNA nu e tocmai printre priorităţile executivului.

De asta nu e în regulă guvernul ăsta: n-are curaj. Reduce bugetul dar nu şi atribuţiile DNA. Acelaşi tip de semi-măsură dublată de deja-clasicul pontaspeak („anticorupția e o prioritate”) . Cel mai probabil, nu va servi decât la enervarea procurorilor şi a militanţilor anticorupţie, fără ca ,în final, DNA să fie cu adevărat afectat.

E ca şi cum ai înjura de mamă un boxeur, după ce ăla a inchis uşa și a înghițit cheia.

PS:

Aducem în atenția opiniei publice că, raportat la valoarea bugetului solicitat de D.N.A., de 25 milioane euro, instituția a indisponibilizat bunuri și bani în cadrul cauzelor penale instrumentate, de aproximativ 300 milioane euro în anul 2013, iar până la 30 noiembrie 2014, a indisponibilizat aproximativ 200 de milioane euro.

De aici

Greu să te baţi cu astfel de argumente. Pe alocuri, penibil.

 

Comentarii

  1. Notar Divort spune:

    Curaj sa ii spunem ? Sau inconsienta ?