în Centru

Cum să decredibilizezi guvernul când ești de partea greșită a Forței

Cum să decredibilizezi guvernul când ești de partea greșită a Forței

Sunt mai multe variante:

Cauți scurgerile de bani publici și le scoți la lumină. Întrebi apoi guvernul de ce le tolerează.

Verifici starea învățământului public (manuale, școli, pregătirea profesorilor). Întrebi apoi guvernul de ce nu face nimic pentru rezolvarea deficiențelor. Dacă face, de ce nu face mai repede.

Mergi pe autostrăzile patriei. Întrebi apoi guvernul de ce sunt așa de puține și așa de prost construite.

Ceri guvernului informații despre plagiatori, incompatibili și diverși incompetenți numiți în funcții publice sau uitați acolo. Insiști să îți răspundă.

Îi aduci aminte guvernului în fiecare zi cum a ajuns la putere. Îi aduci aminte ce a zis strada, ce a zis societatea civilă, ce spune bunul simț.

Cauți minciunile guvernului și le demontezi. Politicos, cu cifre și informații reale. Ai voie să fii un pic patetic.

Apoi treci la acțiune: depui o moțiune simplă împotriva fiecărui ministru care nu înțelege buna guvernare. Aștepți sesiunea următoare și aduni voturi pentru o moțiune de cenzură.

Între timp faci un program mai inteligent decât cel al actualului guvern, anunți oameni mai competenți și mai integri ca făcând parte din guvernul tău, te rogi Arhitectului ca poporul să te creadă și intri la guvernare singur și hotărât.

Cele câteva rânduri de mai sus ar putea să fie un plan minimal de acțiune pentru orice partid sau facțiune parlamentară care nu e mulțumită de guvern, indiferent de ce culoare ar avea el.

În loc de asta noi avem…

Etapele demolarii:

1. Manipularea opiniei publice pentru reducerea capitalului de imagine al celor asociati lui Jedi – Iohannis, Comisia Europena – care suțin guvernul, reaparitia ridiculizarii primei doamne, acest lucru il enerveaza enorm pe presedintele Iohannis si il face nesigur.

2. Reducerea capitalului de imagine al lui Klaus Iohannis si un atac major, la doua sapatamani, unul minor pe sapatamana”, a explicat Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii ”Jocuri de Putere”.

Rareş Bogdan menţionează că în acest document apare şi implicarea societăţii civile.

”Utilizarea vocilor din societatea civilă, mass media partenere. Aceleași canale folosite în martie-noiembrie 2014. Jedi, sluga UE. Pichetări de ministere. Decredibilizarea masivă a vectorilor societatii civile, a strazii, dar și a presei. Scandaluri sexuale în care pot fi implicate persoane căsătorite din guvernul Jedi. Soția lui Jedi, frantuzoaică, fapt ce va fi prezentat infamant… deci vor fi complicate următoarele luni”, a adăugat Rareș Bogdan.

Mai multe detalii aici. Citiți cu atenție, chiar dacă sursa e Rareș Bogdan :)

Câteva observații:

Sunt foarte curios ce părere are Vasile Dâncu despre strategia asta. Dacă ar fi să fac un pariu, ar fi că nu i-a plăcut deloc campania de român verde pe care a dus-o Ponta la prezidențiale. Dar, cine știe, oamenii se mai schimbă.

Fostul premier Ponta nu e dispărut din politică. O să îl tot auzim și vedem. Aș vrea să insist aici că, dincolo de toate cele care i s-au întâmplat, e încă al doilea om în topul încrederii în politicieni. Ignorarea lui ar fi o greșeală.  Ponta poate candida la primărie, poate rupe PSD, poate face încă multe lucruri.

Ceea ce e trist la dl Ponta și cercul său e că nu au învățat nimic din ultimul an. Poate că propagarea jegului gratis  (așa cum arată planul de mai sus) îi va decredibiliza adversarii politici direcți. Poate. Dar  sigur va avea și un al doilea efect: va îngrețoșa și mobiliza publicul fără preferințe politice ferme. Și parcă văd cum au să facă iar speculații pe Facebook cu servicii secrete care îi vor răul. El și cei apropiați lui.

Așa cum au făcut când a pierdut prezidențialele, așa cum au făcut când a pierdut guvernul.

Nu mi-e clar dacă vor înțelege vreodată că se poate și atfel.

PS Am în draft, de mai multă vreme, un articol al cărui titlu e „Îmi place Vice”. Îl mai țin o vreme acolo. Azi au scris despre Jedi. Patrick e primul care a observat ciudățenia.

(sursa foto)