în Centru

„Declin” la SRI

„Declin” la SRI

Printre miile de articole apărute după punerea sub acuzare a Elenei Udrea și torentul de declarații de pe diverse medii, venite de la tot felul de oameni implicați sau neimplicați e și acest text din Adevărul. Pe la mijlocul lui, apare această bizară declarație (sublinierile sunt ale mele):

Doamna Udrea vine şi îl atacă acum pe domnul Coldea, dar ne amintim că, în urmă cu ceva timp, l-a elogiat pe acelaşi domn Coldea. Problema este că între Udrea şi Coldea s-a produs un declin cu care domnul Maior nu a fost de acord. Pentru a evita un asemenea scandal, Maior a demisionat. Să ştiţi că SRI este condus de un Colegiu Director, în care votul este secret. În cazul Elenei Udrea, Consiliul Director a hotărât ceva cu care domnul Maior nu a fost de acord, iar domnul Maior a plecat

Declarația îi aparține lui Cristian Troncotă, profesor și conducător de doctorate la școala de cadre a SRI, Academia Naționala de Informații.

Insist asupra CV-ului d-lui Troncotă, pentru a fi clar că în cazul ăsta nu avem de-a face cu unul din mulții comentatori din afara „sistemului” cu care se războiește atât public d-na Udrea zilele astea.

Cu ce rămânem din declația de mai sus:

  1. Între demisia domnului Maior și scandalul Udrea-Coldea e o legătură (speculațiile cu legile Big Brother, intervenția externă, etc sunt astfel infirmate)
  2. Demisia a fost provocată de un vot în interiorul structurii de conducere a SRI, cu  rezultatul căruia  George Maior nu a fost de acord

Mergând cu raționamentul mai departe, s-ar putea bănui că dl Maior nu stăpânea prea bine organizația, din moment ce s-a putut lua o decizie cu care el nu a fost de acord. Apare și întrebarea dacă nu cumva George Maior a observat ceva ilegal, imoral sau care îngrașă în felul în care evolua relația Udrea-Coldea și a decis că „ceva-ul” ăsta e intolerabil.

A fost, poate, o decizie de HR? Întreb, doar.

De asemenea, dacă „declinul” menționat mai sus de dl. Troncotă e real, cum era relația SRI-Elena Udrea când nu era în plin proces de deteriorare? Ce anume aveau un politician fără atribuții în zona siguranței naționale și un adjunct al șefului SRI (Florian Coldea) atât de important de comunicat unul cu altul de relația asta a devenit subiect de discuție la nivelul conducerii executive a SRI?

Întrebări numai bune de pus de către Comisia de Control (lol)  a SRI din Parlament. Am dubii că le vom auzi, dar îmi păstrez speranța.

Sau, poate explică, neprovocat, chiar dl Coldea, de ce nu?

Sursa foto

PS H/T Cristi Ghinea

 

 

Comentarii

  1. Marius spune:

    Ce mai exprimare dublu agramată: între Udrea si Coldea s-a produs un declin cu care domnul Maior nu a fost de acord. Cum să traducem corect? S-a produs un cancan la care domnul Maior nu a dorit să fie părtaș?
    Sau dacă e s-o ținem p-aia cu declinul, mai multe stele-or fi la asfințit… dar una vrea să moară cu toți de gât.