în Centru

După Bușoi, pot…reluarea

După Bușoi, pot…reluarea

Câteva gânduri, la cald, după decizia de azi a PNL privind candidatura la Primăria Capitalei:

– PNL e încă în beznă.  A înlocuit un candidat despre care știa că pierde cu unul care știe să piardă. Ludovic Orban a mai încercat de vreo câteva ori să ajungă primar și nu a reușit.

– PNL are, justificat după sondaje, ambiția de partid mare. Dar e doar cantitate.  Nu și calcule pe termen lung sau viziune

– Lovitura majoră ar fi fost dacă ar fi decis să sprijine necondiționat unul dintre cei doi candidați antisistem Nicușor Dan sau Ciprian Ciucu. A preferat să reîncălzească o supă. Entuziasmul e zero, ceea ce e totuși mai mult decât răceala neprietenoasă din jurul d-lui Bușoi.

– Dl Orban poate, totuși, câștiga alegerile. Nu putem subestima capacitatea doamnei Firea de a se da în stambă

-Noul candidat nu a dat niciun semn până acum că vrea o schimbare reală la primărie. Nu e obligatoriu să îți placă Orban dacă nu ți-a plăcut Oprescu. Asta o să fie și marea lui luptă: să convingă publicul că nu are de-a face cu o candidatură reziduu, un exercițiu de orgoliu gol și schimb de tură între două generații de oameni care nu înțeleg nimic.

-Și dacă va câștiga Ludovic Orban nu va avea foarte mulți prieteni, în afara slinoșilor care trăiesc din căpușarea bugetului primăriei. Îi acceptă, e pierdut. Nu îi acceptă, e erou. Imaginați-vă acest titlu: „Bucureștiul are un primar de care suntem mândri”. Apare poza lui Ludovic acolo?

– Sunt sigur că în buzunarul domnului Bușoi sunt niște facturi mari. Sunt curios cum vor fi plătite.

– Eliberarea de presiunea de la PMB îi lasă lui Cristian Bușoi mult mai mult timp liber să se ocupe de zona care îl preocupă cu adevărat: sănătatea. Vom mai auzi de el.

– Până nu demult candidații sprijiniți din flanc de Antena 3 pierdeau alegerile. Acum pierd candidaturile

(sursa foto)