în Centru

Examen

Examen

Exista de ani de zile plângeri repetate referitoare ceea ce învață copiii români în școală. Majoritatea sunt corecte. E vorba de volumul de cunoștințe, lipsa accentului pe capacitatea de procesare a informației, slaba conectare la piața muncii sau la timpul istoric, ș.a. Pragmatismul adică.

Îmi permit. așadar, să fac câteva sugestii de subiecte pentru examene viitoare, astfel încât să reparăm din mers măcar o parte din lucrurile astea

Matematică

Să se calculeze câți copii nu mai prind admiterea in liceu daca, intr-o pauza, se prabuseste tavanul unei scoli in care invata 600 de elevi dintre care 140 la parter.

 Economie

 Calculați rata de profit a unui antreprenor cu contacte bune la primarie dacă o lucrare executată cu materiale proaste si muncitori nepricepuți trebuie repetată. Corelați cu declarația de avere a funcționarului care a acordat lucrarea. 

 Educație civică/drept

Identificați metodele de răspuns civic după ce un accident cu potențialul de a produce o tragedie îngrozitoare se produce la o școală dintr-un sector sărac al orașului. Contează cartierul? În ce fel?

Identificați articolele de cod penal care se aplica in cazul ipotetic în care tavanul unei școli se prabușește din senin in timp ce copii sunt la școala. calculați pedepsele principale si accesorii. Pentru nota maxima calculati si despagubirile acordate cf codului civil

 Etică

 Identificați responsabilitați politice după incidentul cu tavanul. E o legătură între participarea la vot și această întâmplare?

 Comunicare

 Pe cine dați vina in așa fel incât sa produceți confuzie și să faceți responsabilitațile imposibil de repartizat

Gramatică

E corect folosit cuvântul „accident” într-o propoziție despre tavanul prăbușit la o școală pentru funcționarea rolex replica căreia se dau autorizații iar lucrările de renovare sunt recepționate pe semnătura unui funcționar public?

Literatură

 Descrieți într-o pagină toată gama de sentimente a unui părinte care, în timp ce se află la birou, este sunat pentru a i se comunica faptul că a fost un accident la școala unde învață copilul lui. 

Cele de mai sus sunt doar câteva sugestii plecate din realitatea imediată.  Dar sunt cu miile sursele de inspirație. Să fim optimiști: dacă tot nu putem opri dezastrele, măcar să le folosim.

Cine naiba scrie cărți bune despre chestii pozitive?