în Centru

Ipocrizie

Ipocrizie

Partea bună e că trimisul Romaniei nu e în lista de mai jos. Partea mai puțin bună e ca lista există si, chiar dacă pe alocuri e conturată in tușe groase, e totuși corectă. Nu cred ca e nevoie de prea multe comentarii care să o insoțească:

 

Comentarii

 1. A. spune:

  Eh, exact puţoiaşii ăştia m-au enervat în Occident. Aşadar, din lista lui aflăm că SUA, UK, NATO, Irlanda şi chiar şi Israel şi Polonia ar fi ţări unde ziariştii nu sunt lăsaţi în pace. Cred că îi scapă nişte nuanţe.

  De exemplu, o asemenea nuanţă este dezvăluită de utilizarea sistematică a lui „which” în loc de „who” (omul e englez, deci ştie foarte bine diferenţa dintre ele): alegerea pronumelui relativ arată cum culpabilizează de fapt ţări şi organizaţii întregi, fără discriminare, şi nu persoane aflate (temporar) la conducere, cum de fapt ar trebui – adică genul de generalizare căruia sunt sigur că teoretic i se opune.

  Un tweet pe care eu nu l-aş fi citat, chiar dacă am prins ideea subiacentă.

  (P.S.: Are moacă de papagal.)

   
  1. Teo spune:

   Lasa moaca omului in pace :))
   Stii de ce e important sa semnalezi astea? Pentru ca jumatate din astia se vor folosi de atentatul asta ca sa restranga libertati civile. Inclusiv in Romania se aud primii martori ai serviciilor. Si uite aici context mai larg: http://foreignpolicy.com/2015/01/09/tearing-up-the-magna-carta-europe-terrorism/?utm_content=buffer7d3ae&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer

    
 2. Atacului terorist de la Charlie Hebdo este o dovada clara de lipsa de dialog intre un occident cu valori ratacite in care nu poti sa jignesti un homosexual dar poti ironiza cele sfinte si o lume musulmana medievala in care la ironie este permis sa se raspunda cu gloante. De justitie sa fie nevoie in acest caz, sau de mediere ?

   
  1. Teo spune:

   e nevoie de intelegere. medierea e un concept vag si, pe alocuri, limitat

    
 3. […] Daniel Wickhman a Twitteren felsorolta, hogy kik azok a szabad sajtót védelmezők, akik felvonultak a párizsi szolidaritási tüntetésen: […]