în Centru

Klaus Iohannis, ce ar fi dacă ați da o tură prin piață?

Klaus Iohannis, ce ar fi dacă ați da o tură prin piață?

univ

Klaus… nu, mă ierți. Reiau.

Domnule Președinte, văd că tocmai ați pus pe Facebook un fel de mesaj de solidarizare și un îndemn la asumarea răspunderii politice. Îl reiau mai jos:

Sunt impresionat de manifestările din această seară. Este o mișcare de stradă, care vine din dorința oamenilor de a le fi respectate condiția și demnitatea. Am înțeles că se cere și se așteaptă, pe bună dreptate, ca cineva să-și asume răspunderea politică. Următorul pas trebuie să fie al politicienilor, care nu pot ignora acest sentiment de revoltă.

E frumos, dar nu chiar angajant. Următorul pas trebuie să fie al politicienilor. Care politicieni? Ponta? Opoziția care nu participă la propriile mitinguri? Nicușor Dan despre care nu știm încă ce e?

Sunt unii, domnule Președinte, care vă acuză că sunteți imobil, insensibil sau, în orice caz, prea mulțumit de sine. Eu, sincer, nu vă înțeleg încă. Dar mai e vreme să înțeleg. Nu despre mine e vorba.

Domnule Președinte, sunteți garantul Constituției și omul cu cele mai multe voturi primite de un candidat democrat la președinția României. Ultima oară ați fost în Piața Universității când ați câștigat alegerile. Ce-ar fi dacă ați mai merge o dată acolo?

Stați printre oamenii aceia. Nu trebuie să strigați împotriva lui Piedone. Dar puteți să le arătați acelor oameni că semănați cu ei și dincolo de detaliul că nici dvs nici ei nu aveți o apartenență politică declarata.

Și, domnule Iohannis, niciun consilier nu va putea să reproducă în vreo analiză ceea ce veți simți chiar dumneavoastră.  Numiți-o dacă vreți o misiune de documentare în virtutea atribuțiilor constituționale. Cred că, după aceea, mesajele dumneavoastră vor fi mult mai clare.

Eh? Ce-ar fi dacă ați merge în Piață?

Între timp puteți să chemați și partidele la consultări, poate le vine vreo idee, cine știe.