în Centru

Ponta la mare

Ponta la mare

Vad peste tot stirea cu  fostul premier Ponta care isi face o fundatie.

Mai toată lumea face speculații că ăsta e drumul spre un nou partid (modelul MP sau PSRo). Și luptă, și dă-i.

Însuși nemesisul cu mustață al d-lui Ponta lansează avertismente către pesediști cărora le sugerează să stea departe de activitatea oengistică a fostului premier.

Destul de curios, nimeni nu pare să își aducă aminte aminte că mai acum câteva luni Ponta era fotografiat pe la Tbilisi într-o vizită privată. Sau că fostul premier s-a plimbat destul de mult pe la Istanbul. Sau că a fost văzut în compania unor lideri din zona Mării Negre la Olimpiada de la Soci.

tbilisi

(Victor Ponta și premierul Georgiei, Irakli Garibashvili)

Fundația se numește „Asociaţia Black Sea Regional Cooperation Projects 2020″. Dacă ar fi să fac un pariu, aici e o discuție despre bani și lobby și nu una despre politică internă.

În condițiile volatilității din zona Mării Negre (război în Ucraina, tensiuni Rusia-Turcia, instabilitate în Moldova) și al importanței din punct de vedere energetic, aș zice că e o pâine de mâncat pentru oameni pot/vor să faciliteze diverse dialoguri între nervoșii care conduc zona asta

Altfel spus, Ponta se face consultant (politic, de business etc), nu lider al Partidului Cooperării la Marea Neagră.

Pentru a descifra viitorul politic al fostului premier (sunt convins că nu a renunțat) trebuie să ne uităm în altă parte.