în Centru

Reabilitarea iepurilor

Reabilitarea iepurilor

E un oarecare simbolism în felul în care Primăria Bucureștilor alege să răspundă plângerilor publicului. Nicio vorbă despre agresarea unor oameni în chiar Consiliul General sub ochii primarului, în schimb avem un comunicat înțepat și tâmp despre estetica decorațiunilor de paște plantate prin oraș.

Zice așa PMB:

„PMB si-a propus sa promoveze cultura si valorile autentice romanesti in inima Capitalei, in preajma Sarbatorilor Pascale, iar tendinta unora de a specula politic un astfel de eveniment, criticand doar de dragul de a critica, este pur si simplu o incercare de a prejudicia imaginea primarului general si, implicit, a institutiei pe care Gabriela Firea o conduce”

Între noi fie vorba, comunicatul ăsta nu numai că e obraznic, dar e și mincinos. Dacă e o voce care a lipsit din festivalul de miștouri la adresa operelor de artă sinistră de pe străzile Bucureștiului, aia e vocea opoziției. Până la urmă, nici nu e așa important. Dacă simțul estetic al administrației locale își găsește împlinirea undeva la intersecția dintre OTV, Donnie Darko și o periferie din orient, asta e.

Pe altă parte, e foarte greu de contestat faptul că iepurii ăia siniștri de pe caldarâm, găina malefică care îi conduce naiba știe unde și iepurașii de carton spânzurați pe bulevarde (probabil au înjurat sau ceva) fac parte dintr-un soi de experiment senzorial care urmărește să familiarizeze creștinii cu LSD-ul.

firea iepuri

Sau, poate,  doamna Firea are un plan secret: vrea să facă din Aldous Huxley un scriitor important în șase sectoare și Voluntari. Puțin probabil, dar cine știe.

Anyway, long story short: cu largul concurs al PMB, bieții iepuri au fost aproape iremediabil compromiși. Noțiunea de iepure a devenit aproape egală cu kitsch-ul. Spui iepuri și vezi coșmare. E posibil chiar ca, acolo, la primărie, cineva să îi urască. Asta deși bieții iepuri n-au nicio vină.

Iepurii sunt nevinovați și merită reabilitare.  Kitsch-ul trece, iepurii rămân.

Uitați-vă la videoul de mai jos și spuneți-mi că bietele animale nu au dreptul la o reputație mai decentă decât asocierea cu mme Firea.

Fuck, yes, bunny! Fuck, yes, mate!