în Centru

Sharia pentru proști

Sharia pentru proști

Primesc acum vreo câteva zile un email pe adresa privata. Aflu ca niște domni nu vor „mega-moschee” in București.

Cine sunt domnii? Habar nu am. Mailul nu conține niciun fel de date de identificare. Decid să îi iau în serios (până la urmă societatea civilă poate lua tot felul de forme, chiar și unele ușor ridicole) și încerc să vorbesc cu ei.

image

 

Răspuns? Neah. N-au timp.

Uit de ei.

Ieri, alt mail. De data asta avem un clue:

Acest articol este scris de un jurnalist simpatizant şi îl trimitem în locul unui comunicat de presă pentru libera folosire.

Textul e lung, alarmist, prost argumentat și pe alocuri de-a dreptul mincinos. Rețin că „inițiativa” luptă împotriva islamizării României și răspândirii terorismului. Nu insist asupra lui. Rețin și că astăzi va fi un miting.

În continuare, nicio identitate asumată.

Păi, mă, curajoșilor, mă, atleții creștinătății, apărătorii neamului, urmași ai lui Mircea, Vlad, Mihai, Ștefan și Brâncovenilor, sunteți comicii manualui de istorie. Cum apărați voi patria? Anonim? Vă simțiți urmăriți? Vă spun vocile ceva îngrijorător?

Faceți miting anti-islamism ca să vă ascundeți printre participanții care vin acolo crezând sincer că au ceva de apărat.

Bravo! Sunteți niște exemple de curaj civic. Rezistența din umbră. Adevărați războinici ai spiritului.

România are nevoie de o sharia postmodernă. Una care să pedepsească aspru prostia. Eventual cu niște caricaturi sau ceva.

A nu se înțelege de aici că aprob în vreun fel modul bizar în care s-a comportat statul român în chestiunea asta. Am scris de altfel aici ce aveam de zis.

PS Un text care lămurește bine situația musulmanilor români în raport cu chestiunea moscheei e de găsit aici. Citiți-l.