în Centru

Viermele consecință

Viermele consecință

Îl mai țineți minte pe amărâtul ăsta?

E Adrian Grăjdan, fost șef al Inspectoratului de Stat în Construcții și slugă umilă a cercului de parveniți care au capturat statul în ultimii 20 de ani.

În cuvintele agenției de presă

Adrian Constantin Balaban Grajdan, fost sef al Inspectoratului de Stat in Constructii (ISC), a fost condamnat luni, definitiv, la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului, dupa ce a emis o adresa prin care arata ca nu exista prejudiciu in dosarul „Trofeul calitatii”, in care era judecat Adrian Nastase.

Ei bine, condamnarea aceea n-a fost o lecție, ci un avertisment. PSD a înțeles că banditismul la scară mare nu poate fi sprijinit decât de gesturi grandioase.

Asta a făcut guvernul aseară modificând codul penal în beznă și sfidând nu numai oamenii care ies în stradă ci și amărâții loviți de Sindrom Stockhlom care încă mai cred că sume de bani pe care nu și le pot închipui nu pot fi furate. 10 lei în plus la pensie sau salariu pot fi imaginați, miliarde de euro furate nu.

Ei bine, încremenit în ticăloșie și cu mutra sa de slugă înrăită, personaj semi-tragic și slinos al unui Dostoyevski în mizerie, actualul premier, Sorin Grindeanu, este un Grăjdan cu superputeri. Prima dintre ele este puterea de a legifera, a doua de a sfida și a treia de a servi ca o dronă a jegului infractori care probabil îl disprețuiesc.

Mândria sclavului căruia i s-a dat voie în camera de zi. Uitați-vă cu atenție la el și grimasele lui dizgrațioase. Asta o să vedeți.

Indiferent dacă demisionează sau nu, indiferent dacă în forul lui interior mai există vreo sclipire, Grindeanu va rămâne pentru totdeauna arhetipul slugii perfecte și profund dăunătoare. Sper ca într-unul din parcurile Bucureștiului să i se ridice într-o zi o statuie. Ar putea înfățișa un vierme sardonic cu un rictus pe față.

Acum, vreau fiu bine înțeles. A protesta împotriva lui Grindeanu, Iordache and so on e inutil Ar însemna să îți învingi scârba și să te apleci. Ar însemna să le acorzi prezumția de autonomie și inteligență. E prea mult.

Dacă aș protesta aș face-o împotriva acestei puteri, împotriva liderilor ei adevărați, împotriva sursei răului.

Un vierme nu e sursa răului. E doar o consecință.